ΥΛΙΚΆ :
8 καλαμαράκια
200 gr ρύζι κίτρινο
1 κρεμμύδι
2 σκελύθρες σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
ψιλοκομμένη
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
φρέσκια
2 κουταλιές της σούπας
βούτυρο
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
κουκουνάρι
άνηθο , αλάτι , πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγανάκι με το βούτυρο μόλις ροδίσει ρίχνουμε το σκόρδο και μετά τα κεφάλια από τα καλαμαράκια ψιλοκομμένα . Προσθέτουμε το ρύζι , το κουκουνάρι και την πιπεριά . Μόλις τραβήξει όλα τα υγρά σβήνουμε με το κρασί .Προσθέτουμε τον ζωμό , την σάλτσα και τέλος τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι .Αφήνουμε να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά περίπου 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με τη γέμιση και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες . Τραβάμε το κόκκαλο από το καλαμαράκι που είναι στην μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.Ανακατεύουμε λίγο ελαιόλαδο με τσίπουρο ή κρασί περιχύνουμε τα καλαμαράκια και αλατοπιπερώνουμε . Ψήνουμε στους 220 C για 15 με 20 λεπτά (στο γκριλ με αέρα). Δεν θέλουν πολύ ώρα γιατί σκληραίνουν .
Καλή σας όρεξη ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου