Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μαρμελάδα κυδώνι -ρόδι


ΥΛΙΚΑ: 
1 kg κυδώνια
1kg ζάχαρη
500 ml χυμό από ρόδια 
χυμό 1 λεμονιού 
αρμπαρόριζα 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
            
  Πλένουμε καλά τα ρόδια .Τα κόβουμε στα 4.Τα καθαρίζουμε από την φλούδα και τα κουκούτσια και τα τρίβουμε στον τρίφτη .κόβουμε τα ρόδια στην μέση και τα στίβουμε στον λεμονοστύφτη , στραγγίζουμε και έχουμε τον χυμό από τα ρόδια .Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κυδώνια , την ζάχαρη , τον χυμό από τα ρόδια και 2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα . Βράζουμε την μαρμελάδα ώσπου να πήξει ( όχι πολύ γιατί όταν κρυώσει πήζει αρκετά ) πετάμε τα φύλλα από την αρμπαρόριζα και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού . Τέλος μοιράζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.    


Πως αποστειρώνουμε τα βάζα :

1ος τρόπος
Πλένουμε καλά τα βάζα με ζεστό νερό . Βάζουμε μια πετσέτα σε ένα ταψί και τοποθετούμε ανάποδα τα βάζα πάνω στην πετσέτα . Τα τοποθετούμε στον φούρνο στους 100 C μέχρι να στεγνώσουν !
2ος τρόπος
Βράζουμε τα καπάκια απο τα βάζα , γεμίζουμε τα βαζα με μαρμελάδα μέχρι πανω , σκουπίζουμε καλα τα καπάκια , κλείνουμε τα βάζα και τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουνε .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου