ΥΛΙΚΑ:
1 kg κυδώνια
1kg ζάχαρη
500 ml χυμό από ρόδια
χυμό 1 λεμονιού
αρμπαρόριζα
Πλένουμε καλά τα ρόδια .Τα κόβουμε στα 4.Τα καθαρίζουμε από την φλούδα και τα κουκούτσια και τα τρίβουμε στον τρίφτη .κόβουμε τα ρόδια στην μέση και τα στίβουμε στον λεμονοστύφτη , στραγγίζουμε και έχουμε τον χυμό από τα ρόδια .Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κυδώνια , την ζάχαρη , τον χυμό από τα ρόδια και 2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα . Βράζουμε την μαρμελάδα ώσπου να πήξει ( όχι πολύ γιατί όταν κρυώσει πήζει αρκετά ) πετάμε τα φύλλα από την αρμπαρόριζα και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού . Τέλος μοιράζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
Πως αποστειρώνουμε τα βάζα :
1ος τρόπος
Πλένουμε καλά τα βάζα με ζεστό νερό . Βάζουμε μια πετσέτα σε ένα ταψί και τοποθετούμε ανάποδα τα βάζα πάνω στην πετσέτα . Τα τοποθετούμε στον φούρνο στους 100 C μέχρι να στεγνώσουν !
2ος τρόπος
Βράζουμε τα καπάκια απο τα βάζα , γεμίζουμε τα βαζα με μαρμελάδα μέχρι πανω , σκουπίζουμε καλα τα καπάκια , κλείνουμε τα βάζα και τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουνε .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου